Unkarilainen salaattikeitto

Kuvassa valmis salaattikeitto

Salaattikeitto saattaa kuulostaa suomalaisten korvaan kamalalta, mutta totuus on ihan täysin toinen. Salaattikeitto on kautta aikojen ollut lempparikeittoni. Ja kukaan ei maanpäällä tee siitä yhtä herkullista kuin oma äitini! Unkarilaisessa keittiössä on niin monta erillaista keittoa, että vaan taivas on rajana! Yritän saada tänne mahdollisimman paljon keittoja ja tietenkin muitakin unkarilaisia herkkuja :) Itse tykkään salaatikeitosta huomattavasti enemmän, kun siinä ei ole lihaa (pekonia/palvikinkkua),jolloin keittohan on ihan super terveellistä, kermasta huolimatta:) Mutta meillä isäntä katsoo aina vähän kieroon, jos jossain keitossa ei ole lihaa :D

Salaattikeittoon tarvitset seuraavia:

• 6L vettä
• 2 keskikokoista jäävuorisalaattia
• 4 valkosipulin kynttä
• (pekonisuikaileita tai palvikinkku paloja)
• 2 kasvisliemikuutio
• 8 kananmunaa
• 2,5dl ruokakermaa
• 2rkl viinietikkaa
• 2rkl sokeria
• pippuria
• suolaa
• reilusti tilliä

*Laita vesi kattilaan ja kattila liedelle.
Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää veteen. Lisää myös kasvisliemikuutiot. 
*Leikkaa veitsellä jäävuorisalaatti pieniksi paloiksi ja lisää veteen. Anna kiehua noin 15min.
Kuvassa salaatti palaset kiehuvat.

*Tee tässä välissä "munakas". Vatkaa 7 kananmunaa ja kahdeksannesta munasta erota keltuainen ja laita pieneen kippoon sivuun, valkuisen voi lisätä muitten munien sekaan. 
*Ruskista pekonisuikaleet ja lisää sekaan vatkatut munat. Tee omletti ja leikkaa leikkuulaudalla pieniksi paloiksi, lisää sitten keiton sekaan. Anna kiehua noin 10min miedolla lämmöllä. 
Kuvassa omletti paistettuna ja viipaloituna.
Kuvassa omletti lisätty keittoon.

*Tässä välissä voit lisätä suolan, sokerin, etikan ja pippurin.
Kun salaatti on pehmeää ja omletti palaset kaksinkertaistuneet keittämisestä siirrä kattila sivuun jäähtymään. 
*Jäähtymisprosessia voi nopeuttaa laittamalla kattilan altaaseen, jossa kylmää vettä.
*Lisää tässä välissä ruokakerma munankeltuisen sekaan, joka laitettiin sivuun hetki sitten. Kun keitto on jäähtynyt lisää keltuais-ruokakerma keiton sekaan ja lopuksi reilusti tilliä
*Maista, että mausteita on tarpeeksi, eteenkin sokeria ja etikkaa. 
*Sitten herkuttelemaan:)


Olisi huippua, jos kokeilisit tätä reseptiä ja kertoisit, mitä tykkäsit.

Kiitos.

Szidi<3



Kommentit

Suositut tekstit