Unkarilainen salaattikeitto
Kuvassa valmis salaattikeitto
Salaattikeittoon tarvitset seuraavia:
• 6L vettä
• 2 keskikokoista jäävuorisalaattia
• 4 valkosipulin kynttä
• (pekonisuikaileita tai palvikinkku paloja)
• 2 kasvisliemikuutio
• 8 kananmunaa
• 2,5dl ruokakermaa
• 2rkl viinietikkaa
• 2rkl sokeria
• pippuria
• suolaa
• reilusti tilliä
*Laita vesi kattilaan ja kattila liedelle.
Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää veteen. Lisää myös kasvisliemikuutiot.
*Leikkaa veitsellä jäävuorisalaatti pieniksi paloiksi ja lisää veteen. Anna kiehua noin 15min.
*Tee tässä välissä "munakas". Vatkaa 7 kananmunaa ja kahdeksannesta munasta erota keltuainen ja laita pieneen kippoon sivuun, valkuisen voi lisätä muitten munien sekaan.
*Ruskista pekonisuikaleet ja lisää sekaan vatkatut munat. Tee omletti ja leikkaa leikkuulaudalla pieniksi paloiksi, lisää sitten keiton sekaan. Anna kiehua noin 10min miedolla lämmöllä.
*Tässä välissä voit lisätä suolan, sokerin, etikan ja pippurin.
Kun salaatti on pehmeää ja omletti palaset kaksinkertaistuneet keittämisestä siirrä kattila sivuun jäähtymään.
*Jäähtymisprosessia voi nopeuttaa laittamalla kattilan altaaseen, jossa kylmää vettä.
*Lisää tässä välissä ruokakerma munankeltuisen sekaan, joka laitettiin sivuun hetki sitten. Kun keitto on jäähtynyt lisää keltuais-ruokakerma keiton sekaan ja lopuksi reilusti tilliä
*Maista, että mausteita on tarpeeksi, eteenkin sokeria ja etikkaa.
*Sitten herkuttelemaan:)
Olisi huippua, jos kokeilisit tätä reseptiä ja kertoisit, mitä tykkäsit.
Kiitos.
Szidi<3
Kommentit
Lähetä kommentti